Privodi se kraju ulica srpskih vladara u Apatinu

0
385

Među brojnim infrastukturnim projektima koji se poslednjih godina realizuju u Apatinu su brojne saobraćajnice te asfaltiranje pojedinih ulica, a rekonstrukcija jedne od najlepših apatinskih ulica, ulice Srpskih vladara, ovih dana privodi se kraju.

Izgradnjom trotoara, parking mesta, presvlačenjem kolovoza te postavljanjem nove rasveta kao i hortikulturnim uređenjem, Apatin je dobio još jedan izuzetno lep deo grada.

„Ono što je vezano za glavnu ulicu u Apatinu jeste da se poslovi završavaju upravo ovih dana kada očekujemo da budu privedeni kraju. Ostalo je samo da se ušminkaju, odnosno da se urade neki posebni detalji koji su vezani za sam estetski izgled glavne ulice. Ulica Srpskih vladara kao i zgrada opštine su pod zaštitom zavoda za zaštitu spomenika kulture tako da moramo da se strogo pridržavamo planiranih projekata“, ističe Radovan Đukić, zamenik predsednice opštine Apatin.

Rekonstukciju apatinske glavne ulice podržala je Pokrajinska kancelarija za upravljanje kapitalnim ulaganjima izdvajanjem dve stotine miliona dinara.

„Ono što je još aktuelna tema jeste Harčaš, odnosno Vizitorski centar Stara Harčaš čarda čuvena u Apatinu i šire gde se sada pravi vizitorski centar sa muzejskim prostorom Gornjeg Podunavlja, kao i jednim restoranskim prostorom koji će biti usmeren na to da se mogu degustirati lokalni specijaliteti. Takođe smo planirali da u ovoj i sledećoj godini završimo, odnosno uradimo biciklističku stazu od Banje Junaković, odnosno kružnog toka, do naseljenog mesta Svilajevo. Takođe planiramo i asfaltiranje jedne ulice u Svilojevu i, ono što je dugo čekano i planirano, rad na putu ka romskom naselju“, objasnio je Radovan Đukić, zamenik predsednice opštine Apatin.

Završeno je i asfaltiranje puta Kupusina-Bački Monoštor, koji u perspektivi treba da se veže na tzv Smajli put – Bački Breg i Nakovo, a u sklopu rešavanja infrastrukturnih pitanja u Apatinu, na poluostrvu kod Dunavca uređena je staza u dužine nepunih 1500 metara namenjena, kako za sportiste, tako i za sve turiste i zaljubljenike u lepote Gornjeg Podunavlja.

(rtv.rs/Ružica Parčetić)