Pretukli srpske tinejdžere u Vukovaru jer su pričali ekavicu

0
473

Hrvatsko tužilaštvo je podiglo krivične prijave protiv trojiceosumnjičenih zbog napada i prebijanja tinejdžera u Vukovaru.

Krivična prijava je podignuta i protiv jedne osobe zbog pokušaja skrivanja jednog od osumnjičenih napadača.

Svi napadači su od ranije poznati policiji, prijavljivani za više krivičnih dela i prekršaja. Deo su navijačke grupe Bed Blu Bojsa, a kako mediji saznaju ima i onih koji su bili u grčkim zatvorima zbog tuče u Atini u kojoj je stradao jedan navijač grčkog AEK. Razlog za prebijanje tinejdžera – dvojica momaka su srpske nacionalnosti i pričali su ekavicu.


Petnaestogodišnji Srbi, blizanci, koji su na Badnji dan brutalno pretučeni u Vukovaru, samo zato što su govorili ekavicom, pušteni su iz bolnice, kako bi se zločin koji je učinjen umanjio i kako bi javnost prestala da se interesuje za ceo slučaj, saznaje Republika.

Naime, kako je za naš portal ispričao dobro obavešten izvor blizak porodici dečaka, majka blizanaca je veoma zabrinuta, jer su dečaci zadobili ozbiljne povrede od kojih se još uvek nisu oporavili.

– Prema priči koja je došla do porodice, iz vrha, iz Zagreba je stigla naredba da se dečaci puste, iako su u bolnicu došli sa teškim telesnim povredama. Još uvek se nisu oporavili kako treba, ali postoji težnja da se zločin umanji, pa je zato doneta odluka da se dečaci otpuste iz bolnice – priča naš izvor i dodaje:

– Takođe, prisustvo novinara ispred bolnice je od tog dana bilo povećano, pa je i to jedan od razloga što je doneta odluka da se dečaci otpuste iz bolnice, iako se još nisu oporavili. Majka je zabrinuta i uplašena, kao i cela porodica. Posle ovakvog zločina, još sad i ovo, zaista nije naivna situacija.

Podsetimo, na Badnji dan u Vukovaru došlo je do incidenta gde je teško pretučena grupa mladića, među kojima su bila i dvojica braće, srpske nacioanlnosti, samo zato što su pričali ekavicom.

–  Primili smo trojicu maloletnika, 2008. i 2009. godište. Oni su na odeljenju dečje hirurgije. Dvojica su hospitalizovana, a treći s lakšim telesnim povredama je otpušten. Od dvojice koja su ostala u bolnici, jedan ima teže telesne povrede, frakturu lobanje i kosti lica, a drugi ima lakše povrede – kontuziju glave, trbuha i grudnog koša – rekao je taj dan lekar iz KBC Osijek.