Predsednik: Nastavljamo uspešnu saradnju sa kineskim partnerima

0
248

Kina je postala drugi najveći trgovinski partner Srbije, i sa partnerima iz te zemlje nastavljamo uspešnu saradnju, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić će se danas susresti sa kineskim investitorima, a pre tog sastanka, na instagram profilu „Budućnostsrbije“, objavio je sliku sa ministrima u čijim se resorima realizuje veliki broj projekata sa kineskim partnerima.

„Sa ministrima, na kratkom predahu pred važan susret sa kineskim investitorima. Kina je postala drugi najveći trgovinski partner Srbije i sa našim prijateljima nastavićemo uspešnu saradnju“, naveo je Vučić.

Na fotografiji su i ministri finansija Siniša Mali, saobraćaja i infrastukture Goran Vesić, rudarstva i energetike Dubravka Đedović, unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, poljoprivrede Jelena Tanasković, informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Inace, prošle godine obim robne razmene između Srbije i Kine iznosio je 5,28 milijardi dolara, Kina je bila drugi najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije, a u ovoj godini je ostvaren i istorijski maksimum domaćeg izvoza u Kinu.