Predavanje „Hodočašće na Krf“ u Novom Sadu

pasaz.rs

U Istorijskom Arhivu Grada Novog Sada, udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca „Obilić 1912-1918“ iz Novog Sada organizovaće predavanje „Hodočašće na Krf“, u četvrtak 15. marta.
Predavanje sa početkom u 19 časova održaće Ljubomir Saramandić, kustos Srpske kuće na Krfu, kako se navodi u saopštenju,

Ulaz je slobodan. Istorijski Arhiv Grada Novog Sada nalazi se u ulici Filipa Višnjića 2a.

Predavanje se organizuje u susret obeležavanju stogodišnjice završetka Velikog rata i prisajedinjenja Srema, Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji.

Pozdravnu reč daće direktor Istorijskog Arhiva Grada Novog Sada, Petar Đurđev i potpredsednik Udruženja „Obilić 1912-1918“, Dragan Vidojković.

U muzičkom delu programa nastupiće Hor Prosvetnih Radnika iz Novog Sada, pod upravom dirigenta Miodraga Miše Blizanca.

Svi koji dođu na predavanje imaće priliku da čuju kratku uvodnu priču o hronologiji boravka Srba na Krfu pre 102 godine, zatim da vide izbor fotografija, uz virtuelno vođenje koje je slično onom na Krfu, u Srpskoj kući.

Nakon predavanja, gosti će imati priliku da razgovaraju sa Ljubomirom Saramandićem, kustosom Srpske kuće na Krfu i piscem knjiga „Tamo daleko“, „Hodočašće na Krf“ i „Sve je ovde legenda“.

Ljubomir Saramandić je učestvovao i kao stručni konsultant i saradnik na scenarijima u nekoliko filmskih projekata kao što su „Gde cveta limun žut“, „U početku bi reč“ i „Plava grobnica“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here