Polufinale Dejvis kupa – Srbija pobedom Kecmanovića vodi protiv Italije

0
578

Srpski teniser Miomir Kecmanović pobedio je Italijana Lorenca Muzetija sa 2:1 (6:7(6:8), 6:2, 6:1) u prvom meču polufinala Dejvis kupa u Malagi. Meč je trajao dva sata i 22 minuta.

U prvom setu Kecmanović je došao do brejka već u prvom gemu. Imao je ponovo priliku da ponovi brejk u šestom gemu ali Muzeti je uspeo da se odbrani.

Italijan je uspeo da srpskom teniseru oduzme servis u desetom gemu i set potom odvede u tajbrejk. Kecmanović se loše branio i pravio greške koje je Muzeti koristio. Na kraju prvi set osvaja Italijan, posle boljeg serviranja.

Tokom drugog seta Kecmanović je uradio ono što nije u prvom. Oduzeo je servis protivniku u šestom gemu i osmom gemu, za izjednačenje u setovima.

Nastavio je srpski teniser u istom ritmu tokom trećeg seta. Već u drugom gemu došao je do brejka, koji je zatim ekspresno potvrdio. Opet je došao Kecmanović do brejka u četvrtom gemu i tako poveo sa 4:0. Nakon toga nastavio je sigurno da servira do pobede u meču.

Kecmanović: Uvek je poseban trenutak kada se donese pobeda za Srbiju

Srpski teniser Miomir Kecmanović izjavio je nakon pobede nas Muzetijem, da je za njega uvek poseban trenutak kada donese pobedu Srbiji.

„Drago mi je što sam posle gustog i nategnutog prvog seta koji sam izgubio, uspeo da nađem snagu i da preokrenem meč. Uvek je poseban trenutak kada se donese pobeda za Srbiju“, istakao je Kecmanović nakon meča.

U drugom meču dana sastaće se Janik Siner i Novak Đoković. ( koji su trenutno na terenu i Siner vodi 1:0 u setovima dok Novak vodi 1:4 u drugom setu)

Ako pobedi Italiju, Srbija će se ponovo naći u finalu za popularnu „Salataru“.