Opština Beočin: ČIŠĆENjE DIVLjE DEPONIJE IZMEĐU SUSEKA I LUGA

0
229

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković obišla je radove koji su u toku na uklanjanju divlje deponije između Suseka i Luga.

Za potrebe čišćenja ove deponije planirano je uklanjanje oko 1 400 kubnih metara nagomilanog smeća a od početka akcije čišćenja do sada uklonjeno je oko 900 kubnih metara otpada.

Tokom obilska radova na čišćenju, predsednica Janković istakla je da će opština Beočin u narednom periodu uz saradnju sa svim pokrajinskim i republičkim institucijama ali i sa lokalnim nadležnim službama intenzivno raditi na pronalaženju rešenja za višegodišnji problem stvaranja deponija koje nastaju kao posledica nesavesnog odlaganja otpada.

„Stvaranje divljih deponija na teritoriji naše opštine jedan je od problema sa kojim se moramo suočiti u što kraćem roku pozivajući na saradnju kako nadležne inspekcije da reaguju tako i građane da prijavljuju nedozvoljeno odlaganje smeća. Lokalna samouprava će intenzivno raditi na pronalaženju dugoročnih rešenja za koja se nadamo da će uključiti i postavljanje video nadzora na ovim lokalitetima ali i edukaciju građana.“, istakla je predsednica Janković tokom današnjeg obilaska terena.

Za rešavanje pitanja divlje deponije između Suseka i Luga opština Beočin obezbedila je sredstva preko Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine u iznosu od 1 500 000 dinara.

Završetak radova se očekuje do kraja nedelje nakon čega će biti postavljena signalizacija i znakovi sa naznakom zabrane odlaganja otpada a inspekcijski nadzor će u ovom delu biti pojačan.

Opština Beočin još jednom apeluje na sve sugrađane da ne odlažu otpad na za to nepredviđena mesta jer posledice neadekvatnog odlaganja smeća mogu biti pogubne po prirodu i po zdravlje ljudi.

 

 

Foto: Ismet Ademovski