Ogromne gužve na šalterima EPS-a, da li ima razloga za PANIKU?

0
366

Iako je rok za plaćanje računa sa popustom 28. u mesecu, već od prošle sedmice na EPS-ovim šalterima širom zemlje su ogromne gužve.

Domaćinstva račune za struju uglavnom dobijaju oko 15. u mesecu, ali zbog štrajka u Pošti mnogi još nisu dobili oktobarske račune. Nema razloga za zabrinutost, uvereni smo da će računi stići na vreme, poručuje izvršni direktor snabdevanja u EPS-u Radovan Stanić.

Građani kažu da su zabrinuti da će da plate zateznu kamatu ako račune ne plate na vreme, a ne žele ni da ostanu bez popusta od 5 odsto za redovno plaćanje.

Izvršni direktor snabdevanja u EPS-u Radovan Stanić naglašava za RTS da nema razloga za zabrinutost.

Danas je 21. novembar, rok za plaćanje je 28. Mi očekujemo da će najveći broj naših građana biti u prilici da svoje račune plati na vreme i ostvari popust od 5 odsto koji je omogućen za redovno plaćanje, dodaje Stanić.

Stanić kaže da je EPS sve račune predao Pošti na podelu.

Mi zaista očekujemo da će svi kupci u roku za plaćanje dobiti svoj račun. Bez obzira na to, predlažemo da svi posete portal eps.rs na kome mogu steći uvid u svoje račune i taj portal pruža niz mogućnosti.

Možete videti svoju potrošnju unazad tri godine, sve uplate unazad tri godine. Stvara vam mogućnost da račun preuzmete i ima čak mogućnosti da ga platite, tako da nema potrebe da čekate u redovima na šalterima, objašnjava Stanić.

Ističe da se pri tome plaća dvadesetak dinara, što nije trošak koji naplaćuje EPS, već trošak bankarske institucije preko koje se vrši plaćanje.

Na pitanje da li EPS razmišlja da pomeri rok za plaćanje poput nekih drugih javnih preduzeća, Stanić kaže da prate situaciju na terenu i da će u skladu sa tim postupati.

Još jednom kažem da korišćenjem portala prestaje svaka potreba za čekanjem poštara, guranjem u redovima i čekanjem na kopiju račun, poručio je Stanić.