NOVI PUNKT HITNE POMOĆI U STARIM BANOVCIMA : Olakšanje za četiri naselja

0
139

Punkt Službe hitne pomoći staropazovačkog Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj” otvoren je u Starim Banovcima, čime veliki broj stanovnika Podunavlja u slučaju potrebe može da dobije hitnu lekarsku pomoć ne samo preko dana, u okviru službe opšte medicine, već i noću od 19 sati do 7 ujutru, kao i 24 sata nedeljom u Službi hitne pomoći.

Novi Banovci, Stari Banovci, Belegiš i Surduk predstavljaju spojena naselja pored Dunava u staropazovačkoj opštini sa ukupno 15.000 stanovnika. Veliki problem im je predstavljalo to što je prvi punkt Hitne pomoći u osam kilometara udaljenom sedištu opštine. Upravo zbog toga je otvorena služba Hitne pomoći u Starim Banovcima.

– Ovaj punkt Hitne pomoći je veoma važan za sve građane s obzirom na razuđenost teritorije naše opštine, sada će tri ekipe biti prisutne u Podunavlju, što će mnogo značiti građanima. Kompletno smo opremili ambulantu najnovijim apartima i novim vozilima. Uspeli smo da nađemo dovoljan broj lekara, sestara, tehničara i vozača. Radićemo na tome da oformimo i dnevnu smenu Hitne pomoći. U Podunavlju postoji služba opšte medicine sa kućnim lečenjem tako da naši građani imaju potpunu pokrivenost – istakla je direktorka Doma zdravlja dr Svetlana Dudić.

Kako je pojašnjeno nova služba Hitne pomoći opremljena je najsavremenijom medicinskom opremom i voznim parkom, što omogućava stručnim timovima da pruže hitnu medicinsku negu na licu mesta, kao i transport pacijenata do bolnica ukoliko je to neophodno. Punkt će činiti po tri lekara, tehničara i vozača.

Povratku Službe hitne pomoći u Stare Banovce prisustvovao je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

– Imamo izuzetno dobru saradnju sa Domom zdravlja, direktorkom i lekarima, zahvalan sam svim radnicima ove ustanove koji se trude i ulažu izuzetne napore da sve funkcioniše. U ovako velikoj opštini, gde broj stanovnika stalno raste, mislim da će nas uskoro biti 80.000, a samo od prošle godine ima oko 1.400 ljudi više upisanih u birački spisak, nije lako pružati zdravstvene usluge. Mi se trudimo da obezbedimo što bolje uslove rada, ove godine smo nabavili dva sanitetska vozila i tri putnička, za službu kućne nege, sanirali smo objekte i obezbedili potrebnu opremu. Nastavićemo u tom pravcu, jer zdravlje je najvažnije – rekao je Radinović.

Izvor: Dnevnik.rs/S.A.I.