NARUČILI SUPU, POGLEDALI U ČINIJU PA ZANEMELI

0
374

Zdravstvena inspekcija Njujorka zatvorila je popularni restoran „Gammeeok“ u korejskoj četvrti u sredu, ubrzo nakon što je par tvrdio u tužbi da je pronašao mrtvog pacova u svojoj supi za poneti.

Prijavljeno je da su pronašli izmet pacova, hranu koja nije bila na odgovarajućoj temperaturi i da nema obučenog nadzornika na licu mesta, između ostalih navodnih prekršaja, piše The New York Post.

„Ministarstvo zdravlja je zatvorilo Gammeeok 15. marta, nakon inspekcije“, rekao je portparol agencije u petak.

„Nijedan restoran u Njujorku nije ovlašćen da ima miševe ili pacove na meniju i mi dalje vodimo istragu.

Odeljenje je dodalo: „Naš glavni prioritet je zaštita zdravlja ljudi i ako restoran ima uslove koji ugrožavaju restorane u našem gradu, oni će biti zatvoreni.

Restoran, koji je navodno radio bez obnavljanja dozvole, može ponovo da se otvori ako se isprave prijavljeni prekršaji i plate sve kazne.

Restoran se nalazi u Fort Liju u Nju Džerziju.

Gammeeok je ranije odbacio tvrdnje para iz Njujorka da je pronašao mrtvog glodara u svom sogogi-gukbapu kao „besmislicu“.

„Otvoreni smo 24 sata, a u kuhinji su stalno najmanje 3 ili 4 osobe“, napisao je restoran u seriji Instagram objava u sredu .

„Kao što možete videti na snimku, nema smisla da pacov izbegava ljude i uđe u lonac na vrućoj vatri.

„Kada smo preneli supu, poslužili smo je četiri puta s kutlačom dok je osoblje to posmatralo sopstvenim očima. Da postoji tako veliki miš, nema šanse da ga bih ga propustio. Postoji i video snimak procesa. Proverili smo ceo proces pravljenja supe, ali nismo mogli da nađemo nikakve probleme“, dodali su iz restorana.

Urednica jednog časopisa Junis Lusero-Li objavila je u ponedeljak seriju fotografija i video snimaka na Instagramu na kojima izgleda da je mrtav crni pacov koji pluta u goveđoj supi za koju je rekla da su ona i njen suprug Džejson Li dostavili u subotu sa lokacije Gammeeok na Menhetnu.