Na Kosovu i Metohiji uhapšen još jedan Srbin zbog navodnih ratnih zločina

0
243

Kosovska policija saopštila je danas da je uhapšen Srbin G.M. (64), osumnjičen za navodno učešće u ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva 1999. godine, konkretno u, kako je navedeno, „masakru u zatvoru u Dubravi u maju 1999. godine“. Policija je saopštila da je osumnjičeni uhapšen juče, da je saslušan i da mu je po nalogu Specijalnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati, piše Koha.

Uz konsultacije sa nadležnim tužiocem, sa osumnjičenim je obavljen razgovor u prisustvu advokata po službenoj dužnosti, zbog sumnje da je umešan u krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, navedeno je u saopštenju.

RTS prenosi da je reč o Gavrilu Milosavljeviću, da je on uhapšen u Istoku i da je, prema nezvaničnim saznanjima, Milosavljević, koji je penzioner i bivši radnik Kazneno-popravnog doma Dubrava, došao u Istok kako bi prijavio uzurpaciju svoje imovine.

Advokat Dejan Vasić, branilac uhapšenog Milosavljevića, izjavio je da će tokom dana imati više informacija o slučaju.

Bojan Milosavljević:  Otac priveden u Istoku gde je bio zbog imovinskog spora

Bojan Milosavljević, sin Gavrila Milosavljevića rekao je da je njegov otac priveden u Istoku gde je otišao zbog imovinskog spora koji vodi sa Albancem koji je uzurpirao njihovu imovinu.

Bojan Milosavljević je za Kosovo onlajn istakao da je, nakon informativnog razgovora u Istoku, njegov otac prebačen u pritvorsku jedinicu u Prištini i da je porodica zabrinuta za njegovo zdravlje.

„Još ne znamo ništa, ne znamo čak ni za šta ga optužuju, zašto je uhapšen. On je otišao u Istok zbog spora u vezi sa nekretninom koja je na ime njegove majke, koju je uzurpirano Albanac“, rekao je Milosavljević.

On je naveo da je njegov otac na KiM odlazio mnogo puta i da nikada nije imamo nikakvih problema.

„On je penzioner, čovek u godinama (63), ima problema sa visokim pritiskom i zabrinuti smo za njegovo zdravlje“, rekao je Milosavljević

Gavrilo Milosavljević se javio iz Prištine da obavesti porodicu da je uhapšen i od tada oni ne znaju ništa o njemu.
Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Gavrilo Milosavljević je uhapšen u četvrtak u opštini Istok zbog sumnje da je navodno učestvovao u ratnom zločinu.

Kancelarija: Lažne optužnice protiv Srba koji se bore za svoju imovinu

Hapšenjem Gavrila Milosavljevića (63), privedenog pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, potvrđena je praksa da se protiv Srba na Kosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice, onog trenutka kada pokušaju da ostvare svoja prava na KiM i zaštite svoju imovinu koju su uzurpirali Albanci, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija navodi da se, na ovaj način, Srbi institucionalno, planski i sistematski odvraćaju od zaštite svojih prava i povratka na svoja vekovna ognjišta, zbog čega je i stopa povratka na KiM najmanja u jednom postkonfliktnom području.

Odmah po saznanju o njegovom hapšenju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji je će danas u pritvoru u Prištini posetiti Gavrila i pružiti mu punu pravnu zaštitu.