Maskirani huligani u Zadru pretukli članove delegacije Crvene zvezde – Detalji „lova na Srbe“

0
260

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je večeras da su dva odvojena incidenta u Zadru, bez ikakvog razloga, napadnuti član UO kluba, zajedno sa još jednim prijateljem kluba sa kojim je bio društvu, kao i dva člana novinarske ekipe koja je sa delegacijom stigla iz Barselone.

Kako se navodi, svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni i tom prilikom doživeli su povrede.

„Kao klub zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa, na prvom mestu hrvatske policije i službi bezbednosti kao i privođenje napadača, jer je prosto neverovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao deo delegacije našeg kluba, koji nisu imali nikakva obeležja našeg kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga“, ističu iz Zvezde.

Posebno je simptomatično da mi kao klub iz Beograda već imamo informacije da oba napada povezuje ista osoba (vozač taksija), koji je sa aerodroma prevozio i novinarsku ekipu, i člana našeg Upravnog odbora, navode iz Zvezde.

„Zbog svega navedenog, a moguće i kao posledica otvorenog pisma navijača Zadra koje je potpuno nepotrebno podiglo tenziju, kao i svega što se dešava tokom subote u Zadru, KK Crvena zvezda je zatražio da se utakmica u nedelju igra bez prisustva publike – jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našeg kluba, nagoveštava da uslovi za odigravanje utakmice neće biti regularni“, zaključuje se u saopštenju.


„Gde ste, četnici“: Ovako je došlo do napada u Zadru – „lovili“ Srbe kao životinje

Košarkaški region bruji o skandalu u Zadru, gde su hrvatski huligani napali člana delegacije KK Crvena zvezda i dvojicu srpskih novinara.

Prema navodima srpskih medija sa lica mesta, srpska ekspedicija bila je „pikirana“ još prilikom sletanja na aerodromu.

Potom je došlo do dva vezana napada na dva različita mesta, a navodi se da je ovaj pir detaljno isplaniran i da su „Srbe lovili po Zadru kao životinje“.

Najpre su huligani oko 18.30 došli do hotela gde su smešteni novinari i sačekali ih da izađu.

Maskirani napadači prišli su im rečima „Gde ste četnici?“ i počeli da ih tuku naoružani palicama.

Pritom su im naneli ozbiljne povrede, o čemu smo već pisali.

Potom se na drugoj lokaciji desio novi napad, kada je meta bio član Upravnog odbora Crvene zvezde koji je bio u društvu prijatelja.

Žrtve su neko vreme provele u bolnici, a onda i u policiji, gde su dali izjave.

Postoje indicije da je taksista, koji je vozio novinare do hotela „odao“ njihovu lokaciju napadačima, te će i on biti ispitan.