Majka dečaka osumnjičenog za masakr u školi dala izjavu u policiji

0
215

Majka dečaka K.K. (13) koji je, kako se sumnja, 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio 10, a ranio šest osoba, dala je izjavu u policiji u svojstvu građana, saznaje Tanjug.

Ona je ispitana po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu za prikupljanje potrebnih obaveštenja, kako bi se utvrdilo da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je ranije saopštilo da je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ „Vladislav Ribnikar“, kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke dečaka (13) stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ „Vladislav Ribnikar“, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Otac dečaka se sumnjiči za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Kosta K. (13) ne može da bude krivično odgovoran za ubistva koja je, kako se sumnja, počinio, jer nije navršio 14 godina.

(tanjug.rs)