KATASTROFA U LIBIJI Pukle dve brane, nestala čitava naselja, više od 2000 MRTVIH I NA HILJADE NESTALIH (VIDEO)

0
442

Osama Hamad, premijer istočne libijske vlade koju podržava parlament izjavio je danas da se strahuje da je više od 2.000 ljudi poginulo u oluji i poplavama na istoku Libije tokom vikenda.

Hamad je rekao za televiziju Al-Masar da je nestalih na hiljade, a da mrtvih ima više od 2.000, preneo je Rojters. Hamad nije naveo izvor na osnovu kojeg je izneo broj mrtvih i nestalih.

10.000 nestalih
Broj nestalih nakon smrtonosnih poplava u Libiji dostigao 10.000, saopštili su danas zvaničnici Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, javlja AP.

Zvaničnik Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca u Libiji Tamer Ramadan rekao je da je broj poginulih u poplavama u Libiji ogroman i „mogao bi da se meri u hiljadama“, prenosi Rojters.

Više od 1.000 tela pronađeno je u istočnom libijskom gradu Derna nakon što su ga pogodile poplave, izjavio je danas ministar civilnog vazduhoplovstva i član komiteta za vanredne situacije.

Pukla brana
U teško pogođenom gradu Derni su se dve brane srušile pod pritiskom poplava, piše CNN.

– Kao posledica toga srušena su tri mosta. Voda koja je tekla odnosila je čitava naselja i na kraju ih odložila u more – rekao je Ahmed Misamari, portparol Libijske nacionalne armije.

Ranije je čelnik Crvenog polumeseca u Bengaziju Kais Fakeri kazao je da je broj poginulih u snažnoj oluji i poplavama istoku Libije porastao na najmanje 150, a da bi broj žrtava mogao da dostigne 250.

Fakeri je za Rojters istakao da je situacija katastrofalna.