Priveden i predsednik opštine Budva Milo Božović

0
391

Nimalo slučajno, prvi na udaru se našao Milo Božović, predsednik opštine Budva, koja važi za jedno od najjačih srpskih uporišta u Crnoj Gori.

Samo jedanaest dana od pobede na izborima, koju su mu doneli prvenstveno Srbi iz Crne Gore, bilo je potrebno da Jakov Milatović otkrije svoje pravo lice i pokaže da je Milo Đukanović možda otišao sa čela države, ali da njegova politika definitivno ostaje.

To dokazuju današnja hapšenja u nekoliko gradova širom Crne Gore u kojima je, prema informacijama, priveden i predsednik opštine Budva, Milo Božović.

„Seča knezova“ u Crnoj Gori

I umesto da se posle pada Đukanovića nova vlast obraču kažnjava Mila Đukanovića sa njegovom kriminalnom hobotnicom, o kojoj su pisali i svetski mediji, mediji prenose da se Milatović opredelio da, poput Turaka tokom seče knezova, hapsi najviđenije Srbe u Crnoj Gori.

Za to vreme, kako je juče otkrio Milan Knežević, Đukanović uživa na plažama Dubaija, jer očigledno dobro zna da novom režimu ne pada na pamet da pokrenu istragu protiv njega i njegovih najbližih saradnika koji su Crnu Goru pljačkali duže od tri decenije. A i zašto bi, kada su im nalogodavci isti. Naš narod bi rekao: Vrana vrani oči ne vadi…

Nimalo slučajno, prvi na udaru se našao Milo Božović, predsednik opštine Budva u kojoj je, u prvom krugu izbora, pobedu odneo kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić. Ne treba isticati da ovo primorsko mesto važi za jedno od najjačih srpskih uporišta u Crnoj Gori.

Mitropolit mora da stane u zaštitu svog naroda

Sada se očekuje reakcija mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija jer je očigledno da se radi o progonu Srba i vernika Srpske pravoslavne crkve. Zato bi mitropolit, kada je već tokom kampanje mogao da hvali i podržava Milatovića čije gazde sede na Zapadu, morao da stane u zaštitu sopstvenog naroda i vernika.

Današnji napad na Srbe nije neočekivan, s obzirom da je Jakov Milatović od trenutka kada je, zahvaljujući srpskim glasovima pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora, za medije iz Crne Gore i regiona dao više izjava kojima je pokazao da je verni naslednik ideologije odlazećeg predsednika Mila Đukanovića.

Podsetimo, u više crnogorskih gradova u toku je policijska akcija u kojoj je uhapšeno nekoliko osoba.

Hapšenja su počela jutros u 4.00 časa u Budvi, Cetinju i Podgorici. Među uhapšenima je i predsednik Opštine Budva Milo Božović.