Evo kakvo nas vreme čeka u decembru!

0
128

Do 18. decembra se očekuje toplije i uglavnom vetrovito vreme za ovo doba godine, povremeno sa kišom, koja će sredinom decembra u večernjim i jutarnjim satima biti praćena susnežicom ili snegom. Srednja dnevna temperatura vazduha biće iznad višegodišnjeg proseka (od 3 do 10 stepeni).

Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od 2 do 7 stepeni; sredinom decembra oko -2 stepena, a najviša dnevna od 5 stepeni do 10 stepeni; krajem prve dekade decembra i do 14 stepeni. Intenzivnije padavine se predviđaju u periodu od 12. do 15. decembra, dok će u periodu od 04. do 10. decembra duvati umerena, povremeno i jaka košava.

U periodu od 18. do 24. decembra prognozira se malo hladnije i uglavnom suvo vreme za ovo doba godine sa srednjom dnevnom temperaturom vazduha ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka (od -1 do 2 stepena). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednost u intervalu od – 6 stepeni do -1 stepena, a najviša dnevna, uz povremena kolebanja, od 2 stepena do 5 stepeni. Oko 22. i 23. decembra će padati susnežica ili sneg, uz kratkotrajno formiranje snežnog pokrivača.

Do kraja decembra ima izgleda da bude prosečno hladno vreme za ovo doba godine sa češćom pojavom susnežice ili snega uz formiranje snežnog pokrivača. Srednja dnevna temperatura vazduha zadržavaće se u granicama višegodišnjeg proseka (od -1 do 2 stepena). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednost u intervalu od – 6  do -1 stepen, a najviša dnevna, uz povremena kolebanja, od 3 do 5 stepeni.

Tokom novogodišnje noći se prognozira se prosečno hladno vreme povremeno sa snegom, dok će 01. januara povremeno padati susnežica ili sneg.

Prognozirana količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka za posmatrani period sa vrednostima u intervalu od 50 mm na severoistoku do 70 mm na jugozapadu Vojvodine.

(rtv.rs)