Dodik i Cvijanović čestitali pobedu Jakovu Milatoviću

0
146

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i sprski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović čestitali su večeras kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori.

„Nadam se da će Crnu Goru voditi putem napretka i prosperiteta i da ćemo u duhu dobrosusedskih odnosa uspešno sarađivati na korist građana i Crne Gore i Republike Srpske“, napisao je Dodik na svom Tviter profilu.

Cvijanović je Milatoviću uputila „najsrdačnije čestitke povodom pobede na predsjedničkim izborima“ i poželela mu da uspešno obavlja „odgovorne dužnosti koje su Vam poverili građani Crne Gore“, prenosi Srna.

Ona je izrazila uverenje da će pobeda Milatovića doprineti jačanju prijateljskih odnosa, kao i da će otvoriti nove perspektive partnerstva i saradnje na bilateralnom i regionalnom planu.

„U to ime još jednom Vam čestitam ostvarenu pobedu i srdačno Vas pozdravljam“, navodi se u čestitki Cvijanović.

Čestitku Milatoviću uputio je i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i poželeo mu uspešan mandat po preuzimanju dužnosti predsednika.

On je izrazio nadu će Milatović tokom svog mandata ostvariti ciljeve koji će doprineti boljitku Crne Gore i svih njenih građana.

„Još jednom Vam čestitam na pobedi na izborima za predsednika Crne Gore, te se nadam da ćemo zajednički raditi na jačanju prijateljskih veza između Republike Srpske i Crne Gore“, naveo Višković.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić u čestitki Milatoviću izrazio je nadu da je ovo početak novog vremena razvoja Crne Gore i regiona koji će se temeljiti na miru, prijateljstvu i ekonomskoj saradnji.

„Posebno sam zadovoljan što je ova pobeda došla kao rezultat zajedništva i predanog rada pobedničke koalicije“, naveo je Stevandić.