Dačić: SPS je nacionalni patriotski pokret

0
180

Predsednika Socijalističke partije Srbije građani Raške dočekali su „Maršom na Drinu“ na čemu se Ivica Dačić zahvalio i podsetio da je upravo Slobodan Milošević vratio i ovu pesmu i srpski nacionalni interes na političku scenu Srbije, a Socijalistička partija Srbije je nastala kao nacionalni patriotski pokret za odbranu Srbije u teškom vremenu raspada Jugoslavije.

Dačić je naglasio da mu je čast da bude u Raškoj, središtu stare srpske države, verskom i kulturnom epicentru našeg naroda , i dodao, da imamo dužnost da čuvamo naše svetinje, kojih je najviše na Kosovu, naš narod, našu crkvu je na ovom mestu posebno izražen.

Socijalistička partija Srbije svoju politiku zasniva na ideji socijalizma i patriotizma.

Socijalizam nije asocijacija na jednopartijski sistem, već na mogućnost za sve građane da rade i od svog rada lepo žive, to je ideja socijalne pravde u kojoj je na jednog penzionera bilo 3-4 zaposlena čime se stvarao prostor za socijalnu nadgradnju i dobru socijalnu politiku, a posle 5. oktobra i dolaskom tzv. kapitalnog neoliberalizma taj odnos se sveo na 1 prema 1, fabrike su rasprodate, radnici otpušteni, građani osiromašeni…

„Ja se i dalje zalažem za stare vrednosti i fabrike koje rade i pune su radnika, zalažem se za besplatno školovanje i besplatnu zdravstvenu zaštitu, aktivne domove kulture u svakom mestu, zalažem se za društvo bez kriminala i sve dobre vrednosti koje moramo da prenesemo u budućnost. Svako dete mora da ima iste mogućnosti i prilike za uspeh bez obzira da li dolazi iz centralnog grada u Srbiji ili sela u unutrašnjosti“.

Dačić je po pitanju socijalizma, ključne političke ideje SPS-a, zaključio da Srbi vole pravdu, a naročito socijalnu pravdu.