Crni panter viđen kod Zmajeva? – Načelnik inspekcije: Ma on nije više u Srbiji

0
456

Prvi snimak na kom se navodno nalazi crni panter u blizini banje Junaković pojavio se početkom novembra na društvenim mrežama, a od tada, sve češće građani objavljuju snimke i fotografije i tvrde da su primetili divlju zver. Međutim, najčešći je scenario da ljudi nažalost zbog straha ili uzbuđenosti ne vide dobro, te se kako navodi načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine, Nemanja Ivanović, ispostavi da se na priloženim dokazima nalazi ugojena domaća mačka ili pas.

Poslednji snimak na kom se navodno vidi crna zver nastao je u Vrbasu i od toga dana novih potencijalnih dokaza o postojanju životinje nije bilo. Kako tvrdi Ivanović, inspekciji je skoro prijavljena još jedna situacija, a rečima građana panter je viđen kod isključenja sa auto-puta u Zmajevu.

– Autentičnost ne može da se potvrdi, tragova nije bilo. Nadležni čuvar je obišao lokaciju, ali za sada ništa nismo videli. Dobili smo fotografiju, ali putem nje ništa ne može da se prepozna. Prilično je ličilo na neku vrstu vizuelne manipulacije. Životinja stoji na asfaltu, kako je niko iz kola nije primetio? Većina tih životinja beži od vozila, buke i sobraćaja, pa nije on auto-stoper… – objašnjava načelnik za Telegraf.rs.

Iako je prošlo skoro mesec dana od prve dojave o postojanju divlje mačke, i dalje nije poznato odakle je životinja došla. Zoološki vrtovi iz Mađarske i Hrvatske negirali su nedostatak bilo koje strogo zaštićene vrste, a naš sagovornik potvrđuje da je vrlo moguće da se panter ni ne nalazi na teritoriji naše zemlje, ukoliko uopšte postoji.