ATEISTI Srbije ukidaju dan Svetog Save u školama

0
332

Direktorka Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Sečnju, Olivera Marjanović, najavila je na Fejsbuk grupi „Ateisti Srbije“ da ove godine neće biti održan verski obred na dan proslave Svetog Save u školi kojom ona rukovodi.

Njena objava glasi: „Prvi put posle niza godina, u našoj školi neće biti verskih obreda u školi 27. januara jer su dobili mene za direktora. Ako budem smenjena zbog toga, eto koraka napred za našu lepu Srbiju.“


 

Narodni poslanik i potpredsednik Srpskog pokreta Dveri mr Ivan Kostić je povodom ovog nemilog ispada direktorke osnovne škole postavio pitanje ministru prosvete da li je čuo za ovaj slučaj i šta će preduzeti povodom toga? Ovakvo ponašanje direktora jedne osnovne škole je krajnje nedopustivo i ministar mora da preduzme odgovarajuće zakonske mere.

Pored brojnih individualaca, učenika, roditelja, grupe građana, oglasile su se i negodovale povodom ovih dešavanja i političke partije, a info služba srpske stranke Dveri je Skupštini poslala obaveštenje:

Srpski pokret Dveri smatra da je izvrgavanje ruglu tradicije i verskih osećanja srpskog naroda neprihvatljivo, posebno za javne službenike i to u obrazovnom sistemu Republike Srbije.