„Alahu Akbar“ i nožem zakl*o turistu, pa povredio više ljudi – Teroristički napad u Parizu

0
144

Jedan nemački turista sinoć je nasmrt izboden u terorističkom napadu u Parizu u blizini Ajfelove kule, a povređene su još dve osobe.

Uhapšeni napadač, koji je odranije poznat  francuskim vlastima kao radikalni islamista sa psihičkim problemima, nasmrt je izbo nožem nemačkog turistu i ranio još dve osobe, saopštili su zvaničnici, prenosi pariski Mond.

Napad se dogodio u trenutku maksimalno pojačanih bezbednosnih mera širom Francuske zbog dešavanja na Bliskom istoku i rata između Izraela i Hamasa.

„Nećemo pokleknuti pred terorizmom“, napisala je nakon napada francuska premijerka Elizabet Born na platformi Iks (Tviter).

Predsednik Emanuel Makron saopštio je da upućuje izraze saučešće porodici Nemca koji je ubijen u „terorističkom napadu“, a francusko tužilaštvo za borbu protiv terorizma saopštilo je da je otvorilo istragu povodom ovog napada radikalnog islamiste.

Napadač je odranije poznat vlastima kao islamski ekstremista koji se lečio se od mentalne bolesti, rekao je ministar unutrašnjih poslova Džerald Darmanin na mesta napada pored reke Sene i potvrdio da je muškarac uzvikivao „Alahu Akbar“ tokom hapšenja.