Novak Đoković eliminisan na startu turnira u Barseloni

0
154
Novak Đoković/Daily Mail

Novak Đoković doživeo je poraz već na startu turnira u Barseloni pošto je bolji od njega u tri seta bio Martin Kližan – 6:2, 1:6, 6:3.

Po malo razočarani, pošto je Novak na startu Monte Karla najavio povratak u formu, takođe skrenuviši pažnju na to da je povredu lakta preboleo.

Iako je ispao od Dominika Tima u osmini finala, njegove partije može se reći da su pokazale blagi napredak. Sve ostalo se svodi na strpljenje.

No, današnji meč u Barseloni je samo jeoš jedno razočaranje i kriva slika o velikim teniskim rečima. Ono što nedostaje gledaocima, fanovima i novinarima jeste stpljenje. Očigledno je da Đokoviću ovaj povratak ide sporim tempom, ali mi ne možemo očekivati onog starog Novaka istog momenta.

Serija 500 Masters Barselona

Novak je veoma loše je ušao u meč drugog kola, protivnik mu je dva puta uzeo brejk, a Đoković nije uspeo da parira igri protivnika kao ni da prepozna ono što je protivnik zamislio da odigra.

Međutim, posle gubitka prvog seta u samo 32 minuta igre, u drugom delu susreta situacija se dijametralno promenila. Novi-stari Novak je proradio i počistio protivnika za 27. minuta sa 6:1.

Ali…

140. teniser sveta Martin Kližan se koncentrisao isključivo na svoje gemove i strpljivo čekao svoju šansu, što se na kraju ispostavilo kao i te kako prava strategija. Tako je Kližan ostvario prvu pobedu protiv Novaka Đokovića u svojoj karijeri.