Irižanka Una Kranjc osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova

0
206

Još jedna evropska medalja u dizanju tegova stigla je Srbiji zahvaljujući mladoj Irižanki Uni Kranjc, članici Kluba dizača tegova “Osmi mart”.

Srebro u disciplini trzaj na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova u Solunu za takmičare od 15 i do 17 godina pripalo je talentovanoj petnaestogodišnjoj Uni Kranjc (76 kg) koja je u izbačaju podigla težinu od 74 kilograma i najavila da na nju u budućnosti stručni štab naše reprezentacije itekako treba da računa.

Naš drugi predstavnik, sedamnaestogodišnji Ivan Erdeg iz subotičkog Spartaka prvi put je nastupao na Evropskom šampionatu i zauzeo 12. mesto.

“Ovo je nastavak kontinuiteta osvajanja medalja na velikim međunarodnim takmičenjima, što samo po sebi sve govori. Zadovoljan sam nastupom oba naša predstavnika.Una je prošle godine nastupala na Prvenstvu Evrope u Moldaviji gde je bila četvrta. Raduje me što napreduje i već nakon godinu dana vraća se u našu zemlju sa odličnim nastupom i srebrnim odličjem. Baza naše reprezentacije se svake godine uvećava sa odličnim rezultatima naših mladih takmičara što posebno raduje”, kaže selektor naše reprezentacije Zoran Pantelić.

Od 4. do 6. jula naši treprezentativci Stevan Vladisavljev (Herkules, Bač) i Balaž benčik Maša (Spartak, Subotica) nastupiće na prestižnom međunatrdnom turniru u Drezdenu “Kupu plavih mačeva”, koji se održava već četiri decenije. Nakon tog turnira, početkom avgusta počinju pripreme naših najbojih dizača tegova za predstojeća međunarodna takmičenja.

 

Izvor: RTV