Završeni radovi na asfaltiranju ulice u Dumbovu

0
180

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković obišla je završne radove na asfaltiranju u Karađorđevoj ulici, u beočinskom naselju Dumbovo koja je posle više decenija dobila novi asfalt.

Prema njenim rečima, Opština Beočin u ovoj godini intenzivno radi na unapređenju saobraćajne infrastrukture a ulaganja su ravnomerno zastupljena kako u Beočin gradu tako i u okolnim selima.

„Karađorđeva ulica, jedna je od najdužih ulica u Dumbovu koju gotovo svi meštani koriste jer prolazi dužinom celog sela. Problemi su bili višestruki, od rupa do odrona i drago mi je što smo na inicijativu građana u realativno kratkom roku završili posao. Opština je u maju mesecu asfaltirala deonicu ove ulice ali nam je bila neophodna podrška Pokrajine kako bi uradili njen veći deo. Asfaltirano je 825 metara a vrednost radova je 12,8 miliona dinara”, rekla je Janković.

Ona je dodala da se dosta stvari u poslednjih godinu dana u ovom selu pokrenulo zahvaljujući dobroj saradnji Opštine i lokalnog stanovništva i najavila da je sledeći korak izgradnja sportskog i dečijeg igrališta u Dumbovu, što je takođe došlo kao predlog sugrađana.

Foto: Opština Beočin

„Zaista sam zahvalna meštanima na dobroj saradnji i razumevanju jer ne možemo sve uraditi odjednom ali možemo da saslušamo jedni druge, obiđemo teren i pravimo pažljiva planiranja za dalje. Stanovnici Dumbova su na programu participativnog budžetiranja izrazili želju da njihovo selo dobije sportsko i dečije igralište i opština je to uvrstila u plan realizacije budžeta za ovu godinu. Pripremili smo projekat i uskoro krećemo u izgradnju igrališta koje će, nadam se, koristiti brojnim porodicama i deci Dumbova“, istakla je Janković.