Zavetnici: Vučić da ostane pri datoj reči i održi konsultacije sa poslaničkim grupama

0
42

Srpska stranka Zavetnici pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ostane pri datoj reči i održi konsultacije sa predstavnicima poslaničkih grupa, na kojima će saopštiti konkretne zahteve u okviru francusko-nemačkog plana.

Ta stranka je izrazila žaljenje što se o jednom od najznačajnijih državnih pitanja predstavnici poslaničkih grupa obaveštavaju putem medija, navodeći da nijedna od poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini nikada nije dobila zvaničan poziv za konsultacije sa predsednikom Srbije.

Zavetnici su istakli da je važno da se predstavnici parlamentarnih stranaka pre same sednice Narodne skupštine upoznaju sa svim pritiscima i pretnjama kojima je Srbija izložena, kao i sa time kakav se to sporazum konkretno nudi Srbiji u vezi Kosova.

„Smatramo da je predsednik Republike kao državni organ koji direktno učestvuje u pregovorima o Kosovu i Metohiji i koji je najbolje upoznat sa zahtevima koje Zapad ispostavlja Srbiji u obavezi da svoja saznanja o tome podeli sa demokratski izabranim predstavnicima naroda“, navodi se u saopštenju.