Zadržavanje putničkih vozila na Preševu i Gradini 40 minuta

0
165
AMSS

Intenzitet saobraćaja je slabiji u odnosu na dane vikenda, ali ka Bugarskoj i Severnoj Makedoniji i danas treba očekivati talase sa većim brojem vozila, koji mogu uslovljavati povremeno duža zadržavanja na prelazima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije, zadržavanje putničkih vozila na graničnim prelazima Preševo i Gradina na izlazu je 40 minuta.

Zadržavanja na teretnim terminalima na graničnom prelazu Batrovci na izlazu je 240 minuta, na Šidu i Kelebiji 120, a na Horgošu 90 minuta.

Navedeno zadržavanje na teretnim terminalima je posledica sporosti u radu susednih graničnih organa, navodi AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Izmene u saobraćaju na pojedinim deonicama puteva zbog radova

Na auto-putu E-763, tunel Šarani, biće izvođeni radovi na održavanju ITS opreme i sistema za upravljanje tunelima 17. jula od 9 do 18 časova, u tunelskoj cevi ka Čačku, uz preusmerenje saobraćaja na dvosmerno odvijanje suprotnom tunelskom cevi.

Radovi će se 18. jula odvijati od 9 do 14 časova, u tunelskoj cevi ka Beogradu, uz odvijanje saobraćaja preticajnom saobraćajnom trakom, dok će vozna biti zatvorena za saobraćaj.

Na auto-putu E-70, Pećinci – Ruma, ka Batrovcima izvode se radovi na asfaltiranju i montaži/demontaži sigurnosne zaštitne ograde, 17. jula od 7 do 17 časova. Za saobraćaj su zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Na auto-putu E-75, petlja Aleksinac izvode se radovi na elektroinstalacijama u razdelnom pojasu, 17. i 18. jula, od 7 do 17 časova, uz zauzimanje preticajne saobraćajne trake u smeru ka Beogradu.

Na auto-putu E-75, petlja Beograd, smer ka Ostružnici u toku su radovi na zameni elemenata dilatacionih spojnica na nadvožnjaku na petlji Beograd, u voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci, do 17. jula do 15 časova. Saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na putu Vlaško Polje – nadvožnjak Mladenovac u toku su radovi na rehabilitaciji, do 30. avgusta, od 7 do 17 časova, uz naizmenično propuštanje vozila.