Vulin: NATO agresija nije nikada ni prestala, zato ne sme da prestane ni naš otpor

0
18

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Beogradu obeležavanju sećanja na sve žrtve NATO bombardovanja koje se formalno završilo 10. juna 1999. godine.

On je rekao da su bombe prestale da padaju tog 10. juna, ali da se agresija nastavila, nije se ni prekidala.

Beograd, 9. juna 2024 – Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Beogradu obeležavanju seæanja na sve žrtve NATO bombardovanja koje se formalno završilo 10. juna 1999. godine.FOTO TANJUG/ STR/bs

„Kada su prestali da bacaju bombe po nama, nisu nas ostavili ni da žalimo, ni da prebrojimo ubijene, ni da zapamtimo imena ubijene dece. Nisu nam dopustili ni da tugujemo u tišini, samo su nastavili razaranje naše zemlje, samo je došao 5. oktobar, samo su sproveli puč, samo su okupirali našu zemlju i nastavili s onim što su započeli bombama. Nastavili su sa otimanjem Kosova i Metohije, nastavili sa razaranjem srpskog nacionalnog bića, nastavili sa ubijanjem slobode, našeg prava da budemo slobodni. Agresija nije nikada ni prestala, zato ne sme da prestane ni naš otpor“, poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin.