Ukus koji se pamti u boci koja se ne zaboravlja

0
52
Iskrena rakija

U srcu zapadne Srbije, na obroncima planine Rajac, u selu Slavkovica, brižno se čuva tajna i stalno unapređuje receptura za vrhunske rakije. U destileriji Kokanović, koju sa strašću vode braća Stefan i Uroša i sestra Anja, spajaju se tradicija i savremena tehnologija, a rezultat tog spoja je Iskrena rakija.

Okruženi netaknutom prirodom i tišinom planine Rajac, Kokanovići su našli svoj mir. Harmonija prirode i tradicije poslužila je kao inspiracija za stvaranje nečeg izuzetnog — Iskrene rakije, koju danas možemo naći na stolovima mnogih restorana i u domovima poznavalaca i uživalaca najkvalitetnijih pića širom naše regije.

“Naše putovanje započelo je usavršavanjem zanata i učenjem od najboljih. Predanost i stalno obrazovanje o voću, raznovrsnim aromama i svetskim inovacijama u tehnologiji proizvodnje učinili su nas vremenom stručnjacima u ovom poslu”, objašnjava Stefan i dodaje da se tokom rada oslanjaju na savremenu tehnologiju, ali i da je od početka do kraja, svaki flaša Iskrene rakije plod porodičnog rada i to je ono na šta su najponosniji.

“Naš cilj je bio i ostao da srpski alkohol postavimo na svetsku pozornicu pića. Želeli smo da stvorimo autentični proizvod sa nezaboravnim ukusom, upravo zato održavanje kontinuiteta u kvalitetu nije bilo samo obećanje našim kupcima, već i pečat koji Iskrenu čini prepoznatljivom ” nastavljaju Kokanovići i ističu da je upravo zahvaljujući neprekidnoj posvećenosti kvalitetu, njihova Iskrena rakija stekla poverenje i postala simbol kvaliteta i obeležje značajnih trenutaka.

Njihova velika želja je da rakija bude prepoznata kao jedno od najlvalitetnijih alkoholnih pića globalno, piće koje ne samo da može da parira viskiju i konjaku, već i da ih prevaziđe po svom kvalitetu i prefinjenosti ukusa.

Godine eksperimentisanja sa kombinovanjem raznih sorti i razvijanje desetina različitih recepture doveli su do kreiranja Iskrene rakije, koja će zadovoljiti nepca kako iskusnih somelijera, tako i onih koji se tek upuštaju u svet rakija. Limited linija rakija od šljive je kruna rada destilerije Kokanović, sa tri različite šljivovice, od kojih je svaka faša zavedene pod svojim serijskim brojem i upakovana u najluksuznije pakovanje na našem tržištu danas.

U Destileriji Kokanović, svaka kap Iskrene rakije, bilo da je u pitanju šljiva, dunja kruska ili kajisja, priča priču o strasti, tradiciji i inovaciji, garantujući da će svaki gutljaj biti doživljaj za pamćenje.