Uhapšen osumnjičeni za ubistvo svoje supruge i četvoro dece

Dve najstarije ćerke bile su "žrtve veoma velikog broja uboda nožem" po celom telu
0
216

Francuska policija uhapsila je jutros 33-godišnjeg muškarca osumnjičenog za ubistvo svoje supruge i četvoro dece u porodičnom domu u mestu Mo u departmanu Sen e Marn, severoistočno od Pariza.

Osumnjičeni je uhapšen u gradiću Sevran, u departmanu Sen San Deni, a krio se u kući svog oca, potvrđeno je iz nadležnog tužilaštva za BFM TV.

Žrtve su žena, poreklom sa Haitija, i njeno četvoro dece koja su bila stara 10, 7, 4 godine i 9 meseci.

Svi su ubijeni hladnim oružjem, preneo je ranije pariski Figaro.

Uhapšeni otac porodice je od ranije poznat policiji zbog toga što je 2019. godine nožem napao svoju suprugu, ali proces protiv njega je obustavljen jer je ustanovljeno da je mentalno zaostao i da ima smanjenu sposobnost rasuđivanja.

Policiju je alarmirala komšinica koje je u nedelju uveče pokušala da kontaktira sa suprugom osumnjičenog, a onda je otkrila tragove krvi na kvaci na vratima stana u kojem je izvršen zločin.

Francusko tužilaštvo potvrdilo je da je pokrenulo istragu o višestrukom ubistvu i za danas najavilo konferenciju za novinare povodom ovog slučaja.


Na konferenciji za novinare, javni tužilac u Mou je objasnio da su majka i dve najstarije ćerke bile „žrtve veoma velikog broja uboda nožem“ po celom telu.

Druge žrtve, dečak (4) i devetomesečna beba, nisu imali vidljive povrede na telima.

Tužilac je rekao da postoje tragovi „gušenja ili eventualnog utapanja“. Obdukcije će se obaviti sutra.

Tužilac je opisao „veoma nasilno mesto zločina“ kada su četiri tela otkrivena u stanu. U različitim sobama u stanu pronađene su „lokve krvi“.

Tokom istražnih radnji u stanu porodice pronađeni su „administrativni dokumenti koji bi mogli da upućuju na psihijatrijsku internaciju 2017. godine oca porodice“ i „recepti za lekove za smirenje“, navodi javni tužilac.

Mediji pišu da je osumnjičeni već napao svoju ženu nožem 2019. godine i odranije je poznat policiji zbog porodičnog nasilja. Tada je slučaj obustavljen zbog njegovog psihičkog stanja, i navodno je napad počinio u stanju neuračunljivosti.