U decembru od Beograda do Subotice vozom za sat i deset minuta

0
343

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras na RTS-u saopštio da će do septembra da bude gotova pruga Novi Sad – Subotica i da će biti puštena u saobraćaj u decembru.

Dakle, obaveštavam građane Srbije da mi verujem da ćemo do kraja septembra ove godine da završimo prugu Novi Sad -Subotica.

Da nam dolaze test vozovi ove brze pruge kao što smo radili ranije i da već, ja verujem, prvog decembra, u decembru svakako idemo Beograd-Subotica brzom prugom za sat i deset minuta. Pa to, ljudi, nije ista zemlja. Volite me, ne volite me, to je druga zemlja.

Postoji mogućnost da petog marta treba da se izabere predsedavajući za partnerstvo za veštačku inteligenciju. 29 zemalja je u tome, najmoćnijih zemalja sveta, primili su i nas zato što imamo institut za veštačku inteligenciju, zato što dobro to radimo.

Može da se desi, mi smo jedan od dva favorita. Ja i dalje ne verujem da ćemo mi da budemo kao što nisam verovao da ćemo da dobijemo Ekspo.

Zamislite da Srbija bude predsedavajući za partnerstvo za veštačku inteligenciju u celom svetu. Ali na tome, to ne može da radi jedan, dva ili tri čoveka, na tome moramo da radimo svi i da se borimo za sve. Ne da olajavamo svoju zemlju, ne da napadamo svoju zemlju, već da se borimo za našu zemlju i da štitimo našu zemlju, rekao je Vučić.

Vojska Srbije: Na konkurs za pilota mogu se prijaviti i građani Republike Srpske