TEROR SE NASTAVLJA: Još jedan Srbin uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje

0
193

Bivši policajac Miljan Jovanović (44), uhapšen je danas posle podne na administrativnom prelazu Jarinje, rekla je za Tanjug njegova supruga Suzana.

Pripadnici Kosovske policije su uhapsili Srbina Miljana Jovanovića kada se sa suprugom i dvoje maloletne dece vraćao kući iz Raške.

Njegova supruga tvrdi da godinama prolaze preko Jarinja i da su i danas otišli u Rašku bez problema.

Krenuli smo za Rašku, prošli smo sasvim normalno iz pravca Leposavića prema Raški. Kada smo se vraćali, sklonili su nas sa strane, pozvali su supruga tamo unutra, rekli su da ima neka greška, da je na nekoj poternici već godinama greškom. Međutim, mi tu već godinama prolazimo na tom prelazu i svi znaju da je to greška, da to nije stvarna poternica. Oko sat i po, dva, dok je muž bio unutra, ja sam čekala sa decom u kolima, priča Suzana.

Po njenim rečima, nakon izvesnog vremena došao je jedan džip iz kojeg su izašli pripadnici specijalne policije i ušli u prostoriju u kojoj su policajci raspoređeni na administrativnom prelazu razgovarali sa njenim mužem.

Kada je došao jedan policajac do mene i rekao mi da muž hoće da razgovara sa mnom, jasno mi je bilo da nešto nije u redu. Izašla sam sa decom iz kola, videla njega sa lisicama na rukama i njih četvoricu sa puškama oko njega. Ja sam pitala o čemu se radi, da li je realno da će njega sada da odvedu, da ću ja da ostanem na putu sa dvoje male dece? Odogovrili su mi da ih to ne interesuje, da je takva procedura i da je to to, dodaje Suzana Jovanović.

Ona kaže i da je pokušala da fotografiše supruga i policiju, ali su oni, kako tvrdi, na brzinu strpali Miljana u džip i odvezli u nepoznatom pravcu.

Onda sam pitala one policajce koji su ostali na prelazu o čemu se radi, oni su mi rekli da je greška u pitanju, ali kao da je to procedura, da je takva procedura, da moraju da ga prevezu u stanicu. Nisu hteli da mi kažu ni gde je, ni koliko će da bude, ni kada će da ga puste, apsolutno ništa, ističe Suzana i dodaje da je njen suprug imao problema ranije, ali da su očekivali da je to rešeno.

Postoji navodno poternica za čovekom koji ima slično ime kao moj suprug, koji ne živi više na Kosovu. Onda su oni tu prepravili i ubacili ime Miljan Jovanović i sve njegove podatke. Mislim da se samo ime majke ne poklapa sa podacima mog supruga. Ali svi znaju za tu grešku i glavni tužilac u Prištini. Moj muž je bio dva, tri puta kod tog tužioca, molio ih da to preprave, da to sklone, da nam pravi neprijatnosti, međutim to je tako već godinama, tri, četiri godine stoji tako, navodi Jovanovićeva.

Ona dodaje da je još uvek u šoku i da nije angažovala advokata, jer se nada da je u pitanju greška i da će se njen suprug ubrzo vratiti kući.

Kosovska policija potvrdila je u međuvremenu da je na administrativnom prelazu Jarinje uhapšen muškarac, kako kažu, državljanin tzv. Kosova M.J. zbog sumnje da je umešan u organizovani kriminal, primanje mita i zloupotrebu ovlašćenja.

Prema nalogu Osnovnog suda osumnjičeni M.J. se tereti da je počinio sledeća krivična dela: umešanost u organizovani kriminal, primanje mita i zloupotreba ovlašćenja. Sve dalje radnje i postupci preduzimace se u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, navedeno je u saopštenju policije.

Miljan Jovanović je napustio kosovsku policijsku službu 5. novembra prošle godine, kada su to učinili i svi Srbi sa severa KiM.

Kancelarija za KiM: Nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na KiM

Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je da je današnje hapšenje bivšeg srpskog policajca Miljana J. na Jarinju nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, posebno policajaca koji su novembra prošle godine skinuli uniformu Kosovske policije.

On je uhapšen pred očima supruge i dvoje maloletne dece koji su njegovim iznenadnim hapšenjem pretrpeli ogroman stres, navode iz Kancelarije.

Odmah po saznanju o Miljanovom hapšenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kako se dodaje u saošpštenju, angažovala advokata koji će ga braniti i pomagati mu u ovom slučaju, a predstavnici Kancelarije su stupili u kontakt sa porodicom uhapšenog, kako bi im i na taj način pružili prekopotrebnu podršku i ponudili svu pomoć.

“Jedno od glavnih pitanja koje se postavlja jeste kako se to Miljan J. godinama slobodno kretao preko administrativnih prelaza i bio u službi Kosovske policije, a sada mu se preko noći otkrivaju nekakve tajne poternice i na teret stavljaju dela stara više godina? To dovoljno govori o prirodi ovog montiranog i političkog hapšenja i namerama Prištine da se obračunava sa Srbima koje ne može da natera da se vrate u Kosovsku policiju“, dodaju iz Kancelarije za KiM.