Srpkinja Tina koju je ubio NFL igrač i dalje čeka pravdu! Ceo slučaj „tapka“ u mestu

0
298

Tačno pre godinu dana, 2. novembra 2021. godine, stanovnici Vas Legasa bili su šokirani teškom saobraćajnom nesrećom u ranim jutarnjim satima. Srpkinja Tina Tintor i njen voljeni pas Mask poginuli su nakon što se u njihovo vozilo velikom brzinom zakucao igrač NFL Henri Rags.

Fotografije vozača, bivšeg igrača Rajdersa, Henrija Ragsa (23), nedeljama su bile na naslovnicama novina i u vestima na televiziji.

Ali u oštroj suprotnosti sa onim ranim danima kada su se novi detalji o udesu pojavljivali skoro svakodnevno, slučaj protiv Ragsa je od tada usporen, pošto je niz pravnih izazova odložilo krivični postupak.

Pripremno ročište, kada sudija sasluša svedočenje i utvrdi da li ima dovoljno dokaza da bi se optuženom sudilo, otkazivano je i odlagano više puta, pokazuju sudski spisi.

Džej Sigel, ugledni advokat, koji nije uključen u slučaj, rekao je da nije iznenađen što su početne faze sudskog postupka toliko dugo trajale.

– Uzmete mnogo jedinstvenih faktora, sve to stavite u jedan slučaj i dobijete ovakva kašnjenja – rekao je on.

Jedan razlog zbog kojeg je pripremno ročište odloženo je taj što Metropolitenska policijska uprava nije napravila konačni izveštaj o nesreći sve do kraja septembra, rekli su advokati Ragsa, Dejvid Česnof i Ričard Šonfeld.

Ročište je zakazano za 1. februar.

– Predviđamo nastavak pripremnog ročišta kako je zakazano – naveli su branioci u saopštenju.

Slučaj bi takođe mogao da napreduje ako velika porota pokrene optužnicu protiv Ragsa nakon što održi zatvoreno saslušanje na kojem porotnici slušaju svedočenje i utvrđuju da li postoji dovoljno dokaza da se slučaj nastavi. Međutim, tužioci nisu nagovestili da li će podići optužnicu protiv Ragsa.

Tužioci su optužili Ragsa da je vozio svoju korvetu brzinom od 250 kilometara na sat nekoliko sekundi pre udesa u kojem su poginuli Tina Tintor i njen pas Maks. Do nesreće je došlo u ulici nekoliko kilometara od Tininog doma.

Rags je nekoliko sati ranije pio u jednom klubu, a prema policiji, količina alkohola u krvi Ragsa bila je 0,16 odsto u noći nesreće, što je dvostruko više od dozvoljene granice u Nevadi.

Nadležni su rekli da su u olupini Ragsovog automobila pronašli napunjen pištolj, a on je optužen za niz krivičnih dela, uključujući opasnu vožnju koja je dovela do smrti.

Odbrana je pokušala da spreči tužilaštvo da pristupi medicinskom kartonu Ragsa i njegove devojke Kiare Kilgo-Vašington, koja je bila sa bivšom NLF zvezdom u korveti u trenutku sudara.

Da bi dokazali neke optužbe protiv Ragsa, tužilaštvo mora da pokaže da je Vašington doživela značajne povrede u sudaru.

Ragsova odbrana je takođe osporila nalog za pretres koji je policija koristila za dobijanje Ragsove krvi, iako na licu mesta nije obavljen test trezvenosti.