Srbija pobedila Crnu Goru u Podgorici – Dvostruki strelac VLAHOVIĆ!

0
279

Fudbalske reprezentacije Srbije uspela je da slavi protiv Crne Gore na gostujućem terenu sa 2:0 i to golom Dušana Vlahovića u 80. minutu, a potom u nadoknadi vremena.

Bitna pobeda za našu selekciju, koja sada ima šest bodova iz prva dva kola u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se igra u Nemačkoj.

Srbija je pod selektorskom palicom Piksija uvek pokazivala hrabar i ofanzivno orjentisan fudbal, ali ovoga puta ni toga nije bilo u Podgorici. Nije bilo ničega, čak ni prilike. Sve do tog 80. minuta. A onda je nastupio magični Valhović.

Posle dobre akcije naših igrača i nakon dodavanja Tadića i centaršuta Mladenovića, Vlahović je smestio loptu u gol na klasičan centarforski način. Gol na deset minuta do kraja doneo je olakšanje, ali i zahtevao veću koncentraciju do sudijskog zvižduka.

Crnogorci su se borili kao od prvog minuta, veoma hrabro i napadački

, međutim koliko god bili ofanzivni izgledali su bezglavo i impotentno ka golu.

Nekoliko minuta do kraja, polukontra je pretovrena u idealan kontranapad koji je mogao i propasti, ali mladi Lukić se dobro snašao i ponovo pronašao Vlahovića koji je overio pobedu u Podgorici i posolio rane Cetinjana koji su tokom celog meča skandarali „E viva montenegro“.