
Foto: printscreen youtube
Kajgana je jedno od omiljenih jela za doručak. Možete da je kombinujete na mnogo načina, ali je princip pravljenja isti.
Potrebno je:
3-4 jaja
1 crvena paprika
1 zelena paprika
so, ulje
Priprema:
Treba odvojiti belanca od žumanaca, pa posoliti. Malo žicom posebno umutiti. U belanca dodati seckanu na kockice papriku. Tiganj malo podmazati uljem. Prvo ubaciti belanca, pa kad su se malo zapekla, uviti u rolat u tiganju i pomeriti u jednu stranu, pa ponovo premazati uljem i istresti žumanca.
Pa kad i ona malo zapeku, uvijenu rolnicu od belanaca uviti preko žumanaca. Zapeći sa jedne i sa druge strane. Umesto paprike možete dodati seckanu šunku, slaninicu, kačkavalj i slično.
Servirati sa sirom, paradajzom i već po želji.
Related
Etno festival 4. juna u Inđiji
28/05/2023
O nama
VojvodinaINFO je portal informativnog tipa, sa vestima prvenstveno sa područja lokalnih sredina sa područja AP Vojvodine, bitnijih vesti iz Srbije i Regiona. Naši posetioci mogu da se informišu o raznim dešavanjima iz svojih lokalnih sredina na jednom mestu i bitnijih vesti o funkcionisanju državne i lokalne uprave na teritoriji AP Vojvodine. Kategorije koje mi želimo da približimo građanima sa teritorije AP Vojvodine su prvenstveno dešavanja iz oblasti kulture, sporta, društva, privrede, turizma, lokalnih servisnih informacija, politike i mnogo toga drugog. Naš cilj je da zbližimo sve građane i da promovišemo multikulturalnost i sačuvamo tradiciju u ova nova vremena.