Radovi na rekonstrukciji lokalne saobraćajnice od Bačkog Monoštora do Kupusine

0
169
radovi

U toku su radovi na rekonstrukciji lokalne saobraćajnice na odbrambenom nasipu od naseljenog mesta Bački Monoštor do atara naseljenog mesta Kupusina. Projekat izgradnje sufinansiraju Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine i Grad Sombor.

“Ukupna dužina puta na području grada je oko 5,3 km, a izvođač radova je „Extra – Auto Transport” d.o.o. Vrbas. U prošloj godini završena je izgradnja od 5,3 km ove saobraćajnice u delu opštine Apatin, a sada je počela realizacija izgradnje druge deonice ovog veoma bitnog lokalnog puta u dužini od 5,3 km, a širine 5,5 m, koji će biti spojeni u jednu celinu. Saobraćajnica je neophodna pre svega za stanovnike naseljenih mesta Bački Monoštor i Kupusina, ali i za sve građane grada Sombora i opštine Apatin”, kaže gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Grad Sombor nastavlja da ulaže u infrastrukturu puteva i ovo će biti jedna od tri vitalne, kompletno novoizgrađene lokalne saobraćajnice Stapar – Sivac, Riđica – Rastina i Bački Monoštor – Kupusina.

(rtv.rs/Vesna Milanović Simičić)