PUCAO NA SRBE NA BADNJI DAN, A SADA JE PUŠTEN KUĆI

0
169

Srpski dečak i mladić su ranjeni u Gotovuši kada su se iz seče badnjaka vraćali svojim kućama. Na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj. Jedan je ranjen u šaku dok je drugi zadobio prostrelnu ranu ramena.

Osnovni sud u Uroševcu odlučio je danas da meru pritvora pripadniku KBS Azemu Kurtaju koji je pucao u srpskog dečaka i mladića na Badnji dan, zameni merom kućnog pritvora.

Kurtaj se pred sudom izjasnio da nije kriv.

Tužilac Fatos Ajvazi pročitao je optužnicu protiv pripadnika KBS navodeći da je on u ovom slučaju počinio krivično delo „izazivanje opšte opasnosti“.

Prema navodima optužnice, okrivljeni je namerno, uz upotrebu oružja, prouzrokovao veliku opasnost po živote i tela ljudi, tako što je, dok se vozio automobilom u pravcu Brezovice, stigao do sela Gotovuše, kada je naišao je na grupu građana koju su ometali, onemogućavali slobodno kretanje vozila.

– Prvo im je zatrubio da mu oslobode put, a zatim kroz prozor svog vozila pucao jednom u vazduh iz revolvera, a drugi put u u zemlju, kada je projektil pogodio asfalt, a deo projektila pogodio oštećenog S.S. u gornji deo ruke, dok drugi deo projektila pogodio drugog oštećenog M.S.u levu ruku. Povrede na osnovu mišljenja i nalaza veštaka spadaju u lake telesne povrede sa privremenim zdravstvenim posledicama – rekao je između ostalog tužilac Ajvazi.

Podsetimo, srpski dečak i mladić su ranjeni u Gotovuši kada su se iz seče badnjaka vraćali svojim kućama. Na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj. Jedan je ranjen u šaku dok je drugi zadobio prostrelnu ranu ramena.

Kurtaj je pobegao sa lica mesta, a kasnije je uhapšen.