Poginuo vozač koji se snimao kako ide 200kmh na auto-putu

0
4286

Edi Zdjelar iz Nove Gradiške stradao na autoputu.

Sisačko-moslavačka policija objavila je detalje teške saobraćajne nesreće u kojoj su u petak smrtno stradale dve mlade osobe. „U petak, 31. maja, oko 15 sati, na  autoputu A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, između čvora Okučani i Novska, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su dve osobe smrtno stradale, dok je jedna osoba teže povređena“, piše policija.

Do nesreće je došlo, objašnjava policija, kada je 24-godišnjak, upravljajući automobilom novogradiških oznaka u smeru Novske, udario u zadnju stranu kamiona bosanskohercegovačkih oznaka koji se kretao ispred njega u istome smeru. Na mestu događaja vozač i 20-godišnja putnica iz automobila (oboje hrvatski državljani) su smrtno stradali, a njihova tela su prevezena u sisačku bolnicu, gde će se obaviti obdukcija, dok je dete teško povređeno“.

Inače, naknadno se saznaje da je za volanom bio 24-godišnji Edi Zdjelar iz Nove Gradiške. Pre same nesreće vozač BMW-a, 24-godišnji Edi, snimao je video za društvene mreže u kojem se vidi da je njegovo vozilo tehnički neispravno, a takođe je vozio i preko 200 km/h. Video je objavio na svom Fejsbuku. Reč je o vozilu BMW serije 5 e60 koji je u jednom trenutku vozio 220 km/h, piše na stranici Granični prelaz Maljevac.

Portal 24sata.hr, pak, navodi da im je iz više izvora potvrđena informacija kako je 24-godišnjak već imao saobraćajnu nesreću. Reč je o nesreći do koje je 2019. godine došlo u mestu Kovačevac kod Nove Gradiške.

Tada je kao vozač kombija izgubio kontrolu nad vozilom i nekontrolisano prešao na drugu stranu puta, nakon čega je udario u betonski most. Kako se tada pisalo, u nesreći je osim sada poginulog muškarca, tada stradala i njegova trudna supruga rođena 2001. godine. Nakon što je trudnica tada zbrinuta u novogradiškoj bolnici, hitno je prevezena u Zagreb na daljnje liječenje. Ipak, doktori je nisu uspeli spasiti, pa je od posledica nesreće preminula.

Nezvanično je tada 24sata.hr pisao da je baka trudnice videla povređenu unuku kako leži na putu, pa je preminula od šoka. Takođe pišu i da 24-godišnjak, osim ove saobraćajne nesreće u Kovačevcu, nije imao težih prekršaja, pa nije bilo ni razloga da mu policija oduzme automobil.