Otvoren 91. Medjunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

0
132

U Kongresnom centru „Master“ otvoren je 91. Medjunarodni poljoprivredni sajam. Najveći i najznačajniji agro biznis događaj u jugoistočnoj Evropi, na kome učestvuje više od  1.200 izlagača iz preko 40 zemalja Evrope i sveta, svečano je otvorio predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević.

Ovim rečima je predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, svečano  otvorio 91. Medjunarodni poljoprivredni sajam. Na ovogodišnjoj najznačajnijom manifestaciji Novosadskog sajma i najvećem agro biznis dogadjaju u jugoistočnoj Evropi, učestvuje  više od 1.200 izlagača, iz preko 40 zemalja Evrope i sveta .Tokom obraćanja na zvaničnom  otvaranju sajma, premijer Srbije je, govoreći o poljoprivredi, kao važnoj privrednoj grani, istakao da je naša država, u proteklom periodu mnogo toga uradila na unapredjenju poljoprivredne proizvodnje.

 I ovogodišnji poljoprivredni sajam, prilika je da se pokaže sve ono najbolje što Srbija ima, i što će nam promeniti život na bolje, poručio je prvi čovek Vlade Srbije. Ove godine, zemlja partner Medjunarodnog poljoprivrednog sajma je Evropska unija.

Tokom svečanog otvaranja poljoprivrednog sajma, pored domaćina, generalnog direktora Novosadskog sajma  Nikole Lovrića, obratili su se i gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, i predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković.

Zlatni sponzor 91. Medjunarodnog poljoprivrednog sajma je kompanija iz Ujedinjenih arapskih emirata, AL Dahra, a podršku najvećoj agrarnoj manifestaciji u ovom delu Evrope, pružilI su i Republička i Pokrajinska vlada, kao i Grad Novi Sad. Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, otvoren je do 23. maja.

Nema ih na Piksijevom spisku – evo ko sve neće putovati u Nemačku