Obijene i opljačkane još dve srpske kuće na KiM

0
157

Nepoznate osobe noćas su u Batusu kod Kosova Polja obili i opljačkali kuću Dragiše Mirića, člana Privremenog organa za opštinu Dečani i bivšeg poslanika u skupštini u Prištini, dok se danas ista stvar dogodila porodici Nedeljković u mestu Preoci u opštini Gračanica.

Dragiša Mirić preneo je RTS-u da ga je o provali obavestio komšija jutros oko devet časova.

„Provalnici su razvalili ulazna i sobna vrata i napravili premetačinu u svim prostorijama. Najverovatnije da su me pratili i znali da vikendom kuća ostaje prazna što su i iskoristili za pljačku. Dok se ne vratim ne mogu da znam šta su odneli iz kuće“, rekao je Mirić.

Kaže da je o krađi telefonom obavestio policiju u Gračanici i da mu je potvrđeno da će obaviti uviđaj.

Batuse je srpsko selo kod Kosova Polja u kome živi blizu 350 stanovnika, a koje je planom o decentralizaciji pripojeno Opštini Gračanica.

Kuća porodice Nedeljković, u Preocu, opština Gračanica obijena je danas.

Slučaj je prijavljen policiji koja trenutno vrši uviđaj, rekao je za Tanjug domaćin Branko Nedeljković, koji je naveo da je iz kuće odneta manja količina novca i da je njegova porodica za vreme pljačke bila u kupovini.

“Kada smo se vratili iz kupovine, oko 19.40 časova ćerkica je primetila otvorena vrata na kući. Imali smo šta da vidimo, sve stvari su bile rasturene. Odneli su nešto novca što je bilo u kući i verovatno pobegli kroz prozor, kazao je Nedeljković, dodajući da strahuje za bezbednost svoje porodice.

Takođe je na Kosovu i Metohiji obijena i opljačkana još jedna srpska kuća, a u pitanju je dom Mirića iz Batusa.

Pre samo nekoliko dana dogodio se niz krađa i užasa u kosovskom Pomoravlju

Više porodica opljačkano je prošle nedelje u večernjim satima u Donjoj Brnjici kod Prištine, potvrdio je za Tanjug Aleksandar Milanović čija je kuća bila na meti pljačkaša.

Kako je rekao, provalnici su izvršili premetačinu kuće, razbili prozor i odneli novac i zlato iz kuće, a u toku današnjeg dana Milovanovića je obavestila komšinica da je primetila krađu i u svojoj kući.

On je dodao da je u trenutku pljačke njegova porodica bila u susednoj kući kada su oko 21.30 načuli buku.
Počinioce nisu zatekli, ali jesu polomljeni prozor i premetačinu.

Pljačka je prijavljena policiji koja je izvršila uviđaj. U Donjoj Brnjici je nekada živelo blizu 1.500 Srba, sada ih ima oko 350. Odmah posle prijave, policija je izvršila uviđaj.