Novi napad Albanaca: Srpski mladići pretučeni u Gračanici

0
197

U centru Gračanice pripadnici tzv. kosovske policije pretukli su večeras dvojicu srpskih mladića.

Jedan od mladića je završio u bolnici, dok je drugi priveden u policijsku stanicu, ispred koje su počeli da se okupljaju meštani u znak protesta.

Kako su naveli okupljeni, do incidenta je došlo kada je policijska patrola zaustavila mladiće u kolima i krenula da im piše kaznu za pojas.

Mladići su tražili da kazna bude na srpskom jeziku, nakon čega su upitani „da li znaju gde žive“, da bi ih potom policajci izvukli iz automobila i prema rečima očevidaca pretukli na ulici.

Jedan mladić je teže povređen i prebačen u KBC Priština u Gračanici, dok se drugi još uvek nalazi u policijskoj stanici.

Jedan od očevidaca Aleksandar Vasić tvrdi da dečko koji je vozio auto nije nasrnuo na policiju ni u jednom trenutku.

„Valjda su mu pisali kaznu negde gore pola sata pre toga i zaustavili su ga tu ponovo. I on je pokušao da izađe iz kola da ih pita zašto mu pišu kaznu dva puta za pola sata, ali i nisu mu dozvoljavali da izađe. Kada su mu uručili kaznu njegov brat je došao tu i rekao je, zašto ste pisali kaznu na albanskom, i tu je počelo guranje, oborili su ga dole, tri albanska policajca. Oni su ga bacili dole, na asfalt, dečko je pokušao da se odbrani i vikao nisam ništa kriv, stvarno ništa nije rekao, samo je njegov brat rekao zašto ste pisali kaznu na albanskom, ništa drugo“, rekao je Vasić za „Kosovo onlajn“