NOVI INCIDENT U BOLNICI SREMSKA MITROVICA! Pacijentu odbili da previju povređenu šaku

0
135

Osoblje Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici odbilo je da pacijentu previje dva povređena prsta.

Grujo Divljak (58) iz Laćarka doživeo je neprijatnost u sremskomitrovačkoj bolnici na odeljenju Ortopedije, nakon što mu je medicinsko osoblje odbilo previjanje dva povređena prsta desne šake. Tokom rada sa kosačicom, Grujo je povredio drugi i treći prst desne ruke. Prema izveštaju lekara specijaliste, previjanje je neophodno na svaka dva dana. Nakon inicijalne pomoći pružene u bolnici 7. juna, upućen je na dalje kućno lečenje sa obavezom previjanja svakog drugog dana.

„Živim u Laćarku i danas sam trebao da previjem ranu. Po doktoru koji me pregledao i koji je rekao da na previjanje dođem u ambulantu Ortopedije u bolnici, ja sam danas došao na previjanje. Međutim, medicinski tehničar me je odbio. Na moju molbu da mi pomognu, rekao je da se javim u ambulantu u selu, da ne može da mi izađe u susret i da je to potvrdio i lekar koji danas radi. Ja lekara nisam video“, izjavio je Grujo, objašnjavajući neprijatnost koju je doživeo.

On je izrazio svoje nezadovoljstvo zbog odbijanja, naročito zato što je došao iz Laćarka, a nedelja je i imao je izveštaj lekara u kojem piše da je previjanje potrebno. Dodaje da rana nije mala i da smatra da su ga trebali previti u bolnici.

Povređeni Grujo Divljak najavio je da će ovaj incident prijaviti republičkoj inspekciji, jer smatra da mu je nepravedno uskraćena medicinska pomoć na koju ima pravo. Podsetimo, rukovodstvo bolnice u Sremskoj Mitrovici konačno bi trebalo da bude smenjeno nakon svih smrti koje su potresle Srbiju, a za koje se sumnjiče lekari ove ustanove usled propusta u radu s pacijentima.

Ako sve bude u redu, sledećeg četvrtka imamo novo rukovodstvo u bolnici. I da stavimo više ad akta ove priče, koje iz proceduralnih razloga nisu mogle ranije da se završe“, izjavio je pre nekoliko dana Branislav Nedimović, koji bi trebalo da bude novi gradonačelnik Sremske Mitrovice.

 

(Kurir.rs/Mondo)