Nova hapšenja u Moskvi: Otac i sinovi osumnjičeni da su POMAGALI TERORISTIMA

0
198

Sinoć su saslušana četiri glavna osumnjičena za masakr 22. marta u koncertnoj dvorani „Krokus siti hola“

Basmanski sud Moskve uhapsio je još trojicu optuženih u slučaju terorističkog napada na koncertnu dvoranu „Krokus Siti“, javlja dopisnik „RIA Novosti“, i tvrdi da se radi o ocu i dvojici sinova u čijem vlasništvu je bio automobil marke „reno“, koji su teroristi koristili da pobegnu sa mesta zločina.

Uhapšeni su Isroil, Aminšon i Dilovar Islomov i njima je određen pritvor do 22. maja zbog sumnje da su pomagali u terorističkom napadu u Moskvi. Razmatranje istrage odvijalo se iza zatvorenih vrata radi bezbednosti učesnika u procesu.

Kako je za „RIA Novosti“ rekao izvor upoznat sa situacijom, optuženi su posedovali automobil „reno“, kojim su napadači pobegli sa mesta zločina, ali ga je, navodno, u februaru prodao. Istovremeno, polisa autoodgovornosti za auto ostala je kod Islomovih i nije ponovo izdata, tvrde „RIA Novosti“.

Taksisti rodom iz Tadžikistana

Aminčon i Dilovar Islomov su braća, a Isroil Islomov je njihov otac. Sva trojica su rođena u Dušanbeu. Braća su ruski državljani, dok je otac državljanin Tadžikistana. Dilovar Islomov (25) je, navodno, oženjen, ima dete i radi kao taksista. Prema navodima Istražnog komiteta, jedan od izvršilaca terorističkog napada Šamsidin Fariduni, koji je uhapšen dan ranije, u zločinačku grupu umešao je Dilovara Islomova najkasnije do 11. marta 2024. godine.