Nevreme u Vojvodini: Oborena stabla, udar groma, problemi u snabdevanju strujom

0
118

U toku noći, nevreme u nekim delovima Vojvodine dovelo je do problema u snabdevanju električnom energijom, a Vatrogasno spasilačke jedinice intervenisale su u uklanjanju oborenih stabala.

Na teritoriji grada Sombora i opština Apatin, Odžaci i Kula, ekipe Elektrodistribucije intervenisale su na otklanjanju kvarova na električnoj mreži. Većina kvarova je otklonjena, sporadičnih kvarova ima na niskonaponskoj mreži, saopštio je MUP.

Pripadnici Vatrogasno spasilačkih jedinica Sombor i Odžaci, 12 vatrogasaca-spasilaca sa šest vozila, angažovani su na šest intervencija uklanjanja oborenih stabala.

Na teritoriji opštine Odžaci došlo je do požara na otvorenom prostoru usled udara groma. Intervenisala su dva pripadnika VSJ Odžaci sa vozilom.

U večernjim časovima, na teritoriji opštine Beočin, zbog nevremena, došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom u tri naseljena mesta.

U Bačkom Petrovcu bilo je sporadičnih problema u snabdevanju električnom energijom. Tokom noći, normalizovano je snabdevanje električnom energijom.

Pripadnici VSJ Novi Sad i Bačka Palanka intervenisali su na uklanjanju dva oborena stabla u Čelarevu i Bačkom Gradištu.

U Kikindi, u toku noći, pripadnici VSJ Kikinda, šest vatrogasaca-spasilaca sa dva vozila, intervenisali su na uklanjanju dva oborena stabla sa kolovoza.

U Subotici, usled nevremena, pripadnici VSJ Subotica, 10 vatrogasaca-spasilaca sa četiri vozila, angažovani su na četiri intervencije uklanjanja oborenih stabala sa kolovoza.

(tanjug.rs)