Napravite ručak za manje od 200 dinara: Preukusno jelo od samo 3 sastojka
Španska jela su poznata po ukusnim i dostupnim namirnicama i jednostavnoj pripremi. Jedno od takvih je tradicionalna španska tortilja od krompira.
View this post on Instagram
Za nju su vam potrebne tri neizostavne namirnice koje svako domaćinstvo ima. To su jaja, krompir i luk, a ako mislite da se od ovoga ne može napraviti savršen ručak od kojeg polaze voda na usta, varate se.
Ovaj recept za tradicionalnu špansku tortilju priprema se veoma lako i brzo, a što je najbitnije od svega, maksimalno štedi kućni budžet.
Sastojci:
- 4 srednja krompira
- 1 veća glavica luka
- 4 jaja
- maslinovo ulje
- so i biber
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na tanje kockice, a luk na tanke tračice.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje da pokrije celo dno i ubacite luk i krompir, te sve zajedno dobro prodinstajte da se krompir zapeče, a luk potamni.
Jaja razbijte u veću posudu i umutite ih kao za kajganu, dodajte krompir i luk (višak ulja sipajte u šoljicu) i sve zajedno izmešajte.
Ponovo zagrejte tiganj i dodajte ulje u kojem se pržio krompir, kada se zagreje, ubacite mešavinu krompira, luka i jaja.
Ostavite u tiganju na laganijoj vatri, bez mešanja da se dno zapeče.
Tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tiganj da tortilja ostane na tanjiru, te je potom vratite u tiganj (da sklizne s tanjira) kako bi zapekli i drugu stranu.
Kada se i druga strana zapeče, tortilja je gotova.
Ponovo poklopite tiganj tanjirom te okrenite da tortilja ostane kao torta.