Nadmetanje u kuvanju riblje čorbe pod Titelskim bregom 23. septembra

0
214

„Kotlić pod Titelskim bregom“, takmičenje u kuvanju riblje čorbe koje okuplja majstore iz cele Vojvodine i ljubitelje prirode, reke, ribe i kuvanja biće organizovan 23. septembra od 11 časova, na obali Tise u Titelu.

Kako kažu organizatori, predstavnici Ustanove za zaštitu prirode „Titelski breg“, lepo druženje je zagarantovano svakom učesniku i posetiocu. Tradicionalno se prijavljuju ekipe iz svih mesta naše opštine, ali i takmičari iz okolnih mesta, najviše iz Banata, Čente, Stajićeva, a bude tu i Kaćana, Somboraca i ljudi iz različitih krajeva Vojvodine.

Sve takmičare ocenjuje profesionalni žiri po kategorijama: opšti izgled i obojenost riblje čorbe, gustina čorbe, raskuvanost ribe i ukupan ukus. Žiri čine profesionalni, sertifikovani kuvari, majstori svog zanata, koji to rade na mnogim velikim takmičenjima. Svaki član žirija daje svoju ocenu za svaki kotlić i na kraju se zbirom ocena članova žirija proglašava pobednik.

Kuvari najboljih ribljih čorbi dobijaju vredne nagrade, koje mogu da koriste u nastavku negovanja svoje pasije prema kuvanju, a čitava organizacija ovog takmičenja za cilj ima da ljudima približi boravak u prirodi, uz hranu, druženje i muziku. Kotizacija za učestvovanje u takmičenju iznosi 2.500 dinara, a za sve učesnike obezbeđena su tri kilograma očišćene ribe, drvo, kao i trofeji i nagrade za najuspešnije.

Svi zainteresovani učesnici mogu da se prijave do četvrtka, 21. septembra od 8 do 15 časova u prostorijama Ustanove za zaštitu prirode „Titelski breg“, Glavna br. 10 u Titelu, ili telefonom pozivanjem broja 021/2962177. Takmičenje organizuje UZP „Titelski breg“ u saradnji sa udruženjem sportskih ribolovaca „Karaš“ Titel.