Na gastronomskom takmičenju novosadski studenti osvojili zlatne medalje

0
215

U Istanbulu, na 16. Internacionalnom skupu gastronomije  okupilo se 2100 takmičara iz 30 država. Oni su se takmičili u ukupno 75 kategorija. Gastronomska federacija Turske i Svetska kulinarska asocijacija (WACS) su bili pokrovitelji takmičenja. Za četiri dana, manifestaciju je posetilo preko 30.000 ljudi.

Sudije su bili kuvari iz celog sveta koji su profesionalci u svom poslu. Kuvari su došli iz Japana, Koreje, Nemačke, Kine, Poljske, Češke, Dubaia, Makedonije, Italije, Slovenije, Pakistana, Malte, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mongolije i mnogih drugih zemalja.

Zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost kao i Prirodno-matematičkom fakultetu, Departmanu za geografiju turizam i hotelijersvo, delegacija studenata i nastavnika PMF-a je učestvovala na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju. Ostvarila je veoma zapažene rezultate – dve zlatne i tri srebrne medalje.

U katergoriji „pasta/junior“, naši predstavnici Marko Aćimović i Maja Banjac su osvojili zlatne medalje. Goran Radivojević je u istoj kategoriji osvojio srebrnu medalju. Maja Šimunovački i Miloš Kuzmanović u kategoriji „jelo od mesa/seniori“ takođe su osvojili vicešampionsku poziciju i srebrnu medalju.