Na Fruškoj gori pao sneg, zabelelo se i u ostalim krajevima Srbije

0
234

Danas za 15 do 20 stepeni hladnije nego juče. Na Iriškom vencu i drugim delovima Fruške gore jutros je padao sneg. Snega ima i na području Zlatibora, Tare, Kosjerića i Šapca.

Sneg se nije zadržavao na kolovozu, pa su putevi na Iriškom vencu bili prohodni. Padavine se očekuju i sutra, te se vozačima savetuje dodatni oprez.

Jaka kiša koja je tokom čitave noći padala u Šapcu, jutros se pretvorila u sneg. Temperatura je pala za 15 stepeni i trenutno su u gradu na Savi samo tri stepena.

Kratke rukave Šapčani su zamenili zimskim jaknama, a kišobran je obavezan danas.

Sneg i na području Zlatibora i Tare. Sneg je vlažan, topi se, pa za sada nema problema u saobraćaju. Počeo je da pada i na brdima oko Užica i na Debelom brdu, a u nižim predelima je susnežica.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je za danas oblačno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom i snegom na visokim planinama. Obilnije padavine očekuju se na jugu zemlje. Na snazi je žuti meteo-alarm.

„Na kolovozu nema snega, ne zadržava se i nema nikakvih poteškoća u vožnji. Snega ima pored puta, po pašnjacima oko dva centimetra, a ponegde ga ima i više. Temperatura je oko nule, pa je dobro što smo pre polaska na put spakovali i zimske jakne, kaže Jovan Nikolić koji se ovoga jutra našao na Zlatiboru.

Iako je sneg vlažan i težak nema nikakvih većih problema u funkcionisanju elektroprivrede i putnog saobraćaja.

Čačak: Sneg pada od jutros, putevi prohodni

Mokar i težak sneg koji od jutarnjih sati pada na području Čačka i Lučana za sada nije izazvao nikakve probleme u saobraćaju niti u snabdevanju električnom energijom, javlja Tanjugov dopisnik.

Na prostoru Čačka svi putni pravci su prohodni, osim seoskog puta koji povezuje više predele od sela Loznice s magistralnim putem Čačak-Guča, koji je neprohodan usled oborenog drveća palog pod težinom snega.
I u dragačevskom kraju situacija je stabilna i bez problema.

Sneg pada, ali se i brzo topi na kolovozu, tako da su svi putni pravci prohodni. Putarske ekipe su na terenu. Za sada nije bilo nikakvih problema u snabdevanju električnom energijom, sve se odvija redovno, rekao je za Tanjug Milija Milenković, pomoćnik predsednika opštine Lučani.

IZVOR: RTV