Momak koji je hrabro preuzeo pravoslavlje već 5 meseci leži nevin u zatvoru!

0
552

Dušan Obrenović, mladić koji je uhapšen u Zvečanu 29. maja i brutalno pretučen prilikom sprovođenja u pritvor, već skoro pet meseci leži u zatvoru i deluje kao da ga je srpska javnost potpuno zaboravila.

Portal Vojvodina INFO posao je ranije o ovom momku koji je rođen u mešovitom braku Albanca i Bošnjakinje i zvao se Sulejman, odnosno o njegovoj odluci da uzme pravoslavlje i srpsko ime, o čemu možete pročitati više na našem Telegram kanalu klikom OVDE.

Osnovni sud u Prištini produžio je Dušanu Obrenoviću po drugi put meru pritvora za dva meseca krajem avgusta, što znači da bi Dušan, krajem meseca mogao da se nađe na slobodi. Njemu je mera produženja pritvora izrečena i u junu, kada je njegov advokat Predrag Miljković rekao da će uložiti žalbu Apelacionom sudu.

Oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević izjavio je ranije da su Obrenović i Petrović privedeni bez obzira na to što postoje dokazi da nisu ni na koji način učestvovali u neredima 29. maja u Zvečanu, jer ih je Kfor odveo 20 minuta pre nego što je sve počelo.

Kako je objavio portal RTV Kim, materijal koji je njihova ekipa snimila 29. maja u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović “nestali” iza kordona Kfora pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno privedeni.

“To je ono o čemu smo sudu ukazivali tokom sednice, da je faktički momenat lišavanja slobode mog klijenta taj trenutak koji se vidi na slikama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30. Dalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestovao i da je sa zemlje uvučen od strane vojnika Kfora”, rekao je Miljković za Kosovo onlajn.

Na fotografijama sukcesivno snimljenim u periodu od jednog minuta koje je objavio RTV Kim se takođe vidi kako uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović “nestaju” iza kordona Kfora.

Podsećamo, Dušan živi u Severnoj Mitrovici, a 2016. godine se pokrstio, i umesto islama uzeo pravoslavnu veru. Tada je promenio i ime, a kaže da se u pravoslavlje zaljubio od malena.

“Ja nisam prešao, pošto su naši preci bili pravoslavni, ja sam se samo vratio. Otac, poreklom iz Brčkog, rekao je da nema problema, sestra se nije bunila, a majka nije bila oduševljena“, rekao je pre nekoliko godina Obrenović za medije.