Jedna kašičica ove namirnice svako jutro uklanja toksine iz organizma i deluje protiv stresa

0
223
med

S blagodetima meda na zdravlje je većina upoznata, svako domaćinstvo ima makar jednu teglicu, ali što postižete ako pratite instrukcije naših starijih i zaista uzimate jednu kašičicu svako jutro? S obzirom na to da sve veći broj ljudi izbacuje beli šećer iz ishrane, popularnost meda je počela da raste.

Nutricionisti savetuju da ga dodajete u ovsenu kašu, ali i u ostale zdrave specijalitete. Idealna je alternativa šećeru, a potpuno je prirodan.

Ako već niste odlučili da ga u tolikoj meri uvrstite u ishranu, onda bi svakako trebalo da razmislite o jednoj kašičici meda svakog dana – ova jednostavna rutina ima brojne benefite za naš organizam.

Na prvom mestu redovna konzumacija meda ojačava vaš imunološki sistem, ali to je samo jedno od niza blagotvornih delovanja ove namirnice.

Evo kako još med može uticati na naše zdravlje:

Med poboljšava cirkulaciju i jača snagu srca i poboljšava srčani ritam. Uz to on poboljšava probavu i obnavljanje tkiva, a potpomaže i obnavljanje krvnih elemenata. Med ima antibakterijsko delovanje, poboljšava otklanjanje toksičnih materija iz organizma, a deluje i protiv stresa.