Drama u Lipničkom Šoru: Brat umro za bratom

0
516

Sinoć, nešto pre 17 časova, umro je, iznenada, u dvorištu porodične kuće Milisav Maksimović (49), pošto je samo manje od sat vremena pre toga obavešten da mu je umro brat Milan (47) u Sloveniji.

Milan, inače gluvonem, bio je u Sloveniji, gde je igrao utakmice sa gluvonemima, u organizaciji njihovih udruženja, što je često činio.Bio je vrstan fudbaler, koji je, i dalje, igrao „kao mladić“. Uzroci njegove smrti su još, zvanično, nepoznati.

Poznato je da je njegov brat teško primnio tu vest.

Jauci su se čuli na sve strane oko njihove kuće, nedaleko od železničke pruge i stanice. Milisav je, u jednom trenutku, otišao iza kuća. Nije ga bilo neko vreme, onda su ga ukućani, komšije i prijatelji tražili i pronašli mrtvog.Lekari su samo konstatovali smrt.

-Klasičan primer kako je bratovljevo srce „puklo“ od tuge – pričaju nam rođaci Maksimovića iz Tršića, koji su odmah došli, ne sluteći da jednu tragediju prati, istovremeno i druga. – Živeli su u istom dvorištu.Milisav je imao troje dece, a Milan dvoje.

Jecaji, tuga, muka i bol ne prestaju.Pored dece i supruga za dvojicom Maksimovića, inače divnih i časnih i pre svega vrednih ljudi.

-Ni u najcrnjem snu nismo mogli ovo da usnimo, rekao je njihov ujak Milutin Matić iz Vukovog Tršića.

 

Izvor: Novosti.rs