Ana Brnabić izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

0
93

Skupština Srbije izabrala je danas potpredsednicu Srpske napredne stranke i dosadašnju predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za predsednicu srpskog parlamenta.

Za Anu Brnabić je, od prisutnih 158 poslanika, glasalo 153, a protiv je bilo pet poslanika.

Za izbor Ane Brnabić glasali su poslanici koji su u Skupštinu ušli sa lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ i „Ivica Dačić – premijer Srbije“, Saveza vojvođanskih Mađara i stranaka nacionalnih manjina.

Poslanici koalicije „Srbija ne sme da stane“ i „NADA“ nisu prisustvovali glasanju, dok su poslanici „Mi glas iz naroda dr Branimir Nestorović“ i „Mi glas iz naroda“ bili protiv ili nisu prisustvovali glasanju.

Velika čast i privilegija

Novoizabrana predsednica Narodne skupštine Ane Brnabić poručila je danas da izbor na novu funkciju predstavlja za nju veliku čast, privilegiju i obavezu da nastavi da radi za dobrobit Srbije i njenih građana.

„Zahvalna sam narodnim poslanicima na izboru za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije. Za mene je ova funkcija velika čast, privilegija i obaveza da, kao i do sada nastavim da radim za dobrobit, razvoj i stabilnost Srbije i svih njenih građana. Živela Srbija!“, napisala je Brnabić na svom Instagram nalogu „anabrnabic“.